nieuws

‘Onafhankelijk hypotheekadviseur transparant en eerlijk over tarieven’

Financiële planning 1516

De tarieven die onafhankelijk hypotheekadviseurs opnemen in hun dienstverleningsdocument (DVD) komen overeen met wat consumenten in de praktijk hebben betaald. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijker Advieskeuze.nl die daaruit concludeert dat deze adviseurs eerlijk en transparant zijn. Gemiddeld betalen consumenten € 2.375 aan een onafhankelijk adviseur voor advies en bemiddeling.

‘Onafhankelijk hypotheekadviseur transparant en eerlijk over tarieven’

Ongebonden hypotheekadviseurs publiceren in hun dienstverleningsdocument gemiddeld een bedrag van € 2.319. Volgens Advieskeuze.nl betaalden consumenten uiteindelijk gemiddeld € 2.309. De onafhankelijke adviesketens nemen een gemiddeld tarief van € 2.484 op in hun DVD en in de praktijk hebben consumenten gemiddeld € 2.467 betaald.

Compliment

“Onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland verdienen een compliment voor het publiceren van eerlijke tarieven uit het dienstverleningsdocument”, aldus Christian Bouter van Advieskeuze.nl. Voor het onderzoek raadpleegde het platform bijna 9.000 consumenten die een review achterlieten op de vergelijkingssite. Gemiddeld betaalden zij € 2.375 voor onafhankelijk advies en bemiddeling.

 

Reageer op dit artikel