nieuws

Michel van den Akker volgt Wytzejan de Jong op als directievoorzitter De Hypotheker

Financiële planning 2815

Wytzejan de Jong vertrekt als directievoorzitter van De Hypotheker. Hij wordt opgevolgd door Michel van den Akker (52), die de overstap maakt van Conneqt.

Michel van den Akker volgt Wytzejan de Jong op als directievoorzitter De Hypotheker

Van den Akker is op dit moment bij Conneqt verantwoordelijk voor hypotheekmerken Hypotrust, Iqwoon en Robuust Hypotheken. Conneqt is net als De Hypotheker, en ook Quion, onderdeel van de Blauwtrust Groep. Zijn benoeming tot directievoorzitter moet nog goedgekeurd worden door toezichthouder AFM. Van den Akker vormt straks samen met Twan Cats de statutaire directie van De Hypotheker.

Nieuwe strategie

Van den Akkers voorganger, Wytzejan de Jong, zegt toe te zijn aan een nieuwe carrièrestap. Hij gaf sinds 2016 leiding aan De Hypotheker en begeleidde de adviesketen onder andere in de overgang naar een omnichannel-strategie. Wat De Jong gaat doen, is nog niet bekend.

Voor Van den Akker is nog geen opvolger bij Conneqt. Het huidige managementteam van de distributeur zal de dagelijkse leiding voorlopig waarnemen.

Reageer op dit artikel