nieuws

Independer komt met gedigitaliseerd hypotheekadvies

Financiële planning 3330

Independer gaat nog meer de concurrentie aan met de adviseur. De vergelijkingssite introduceert gedigitaliseerd hypotheekadvies als alternatief voor het klassieke hypotheekadvies bij een adviseur aan tafel.

Independer komt met gedigitaliseerd hypotheekadvies

De nieuwe module van Independer genereert een gedigitaliseerd advies dat is gebaseerd op de kennis en ervaring van meer dan honderd hypotheekadviseurs. Independer start met digitaal advies over hypotheekvorm en rentevaste periode. Later dit jaar volgt ook het gedigitaliseerde advies over de geldverstrekker en aanvullende verzekeringen. In mei 2017 introduceerde Independer al het telefonisch advies. Daar komt nu de digitale variant bij, die al in het najaar van 2017 werd aangekondigd.

Optimaliseren van advies

“Zoals elke hypotheekadviseur zijn ook wij continu bezig om met het optimaliseren van ons advies en het complexe traject zo inzichtelijk mogelijk te maken voor de klant”, zegt algemeen directeur Coen de Ruiter van Independer. “Onze droom is een online en inzichtelijk adviestraject, waarbij de agenda van de klant leidend is en waarbij we vooral beter gebruikmaken van de unieke mogelijkheden die digitalisering biedt.”

Starters op de woningmarkt

De vergelijkingssite richt zich in de eerste plaats op starters op de woningmarkt tot 37 jaar die een eerste hypotheek zoeken. De Ruiter: “Daarna gaan we ons richten op andere doelgroepen, met uitgebreidere vraagstukken.”

Geautomatiseerd chatgesprek

Klanten van Independer doorlopen het adviestraject online. Alle informatie en wensen die nodig zijn voor het advies, worden uitgevraagd in de vorm van een geautomatiseerd chatgesprek. Op basis van alle gegevens wordt er digitaal een persoonlijk advies gegenereerd. Dat digitale advies komt voort uit data die gegenereerd is uit de kennis en ervaring van meer dan 100 interne en externe WFT-gecertificeerde adviseurs.

Reageer op dit artikel