nieuws

In krimpregio Zeeland stijgen huizenprijzen momenteel het hardst

Financiële planning 2881

In februari 2019 stegen de woningprijzen in Zeeland het snelst vergeleken met een maand eerder. Huizen werden daar in een maand 1,24% duurder. In Flevoland en Groningen daalden de prijzen. Dat blijkt uit een nieuwe interactieve kaart van taxateur Ortec Finance.

In krimpregio Zeeland stijgen huizenprijzen momenteel het hardst

Op de kaart kan op provincie- en gemeenteniveau worden ingezoomd op de prijsontwikkeling van appartementen, tussenwoningen, hoekhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. Opvallend is dat krimpregio Zeeland in februari de sterkste groei liet zien. De gemeente waar de huizenprijzen het hardst omhoog gaan is Middelburg (1,55%), op de voet gevolgd door Noord-Beveland (1,54%).

Op jaarbasis heeft de gemeente Rotterdam met 14,8% de hoogste prijsstijging. In Den Bosch is sprake van een opvallende waardedaling, aldus Ortec. Op jaarbasis ging de prijs daar wel met 4,6% omhoog, maar in de maand februari daalden de huizen in de Noord-Brabantse hoofdstad 0,67% in prijs.

Fors minder appartementen en villa’s verkocht

In de maand februari kwamen verkopen in de prijsklasse van 200.000 tot 300.000 euro verreweg het meeste voor. In deze prijsklasse werden ruim 6.300 woningen verkocht. Ten opzichte van januari steeg het aantal transacties in deze prijsklasse met 2,8%. Het aantal verkopen in de prijsklasse tot de ton nam met meer dan 19% af. Bij huizen met een prijs boven een miljoen daalt het aantal verkopen met bijna 15%.

Reageer op dit artikel