nieuws

Hypotheekshop pleit voor ruimere NHG-normen bij scheiding

Financiële planning 1276

Vanwege de snel opgelopen huizenprijzen lukt het scheidende mensen steeds vaker niet om hun ex-partner uit te kopen. In het geval van een dreigende restschuld heeft de NHG soepelere normen opgesteld. Volgens de Hypotheekshop worden die beheernormen bij overwaarde echter zelden geaccepteerd, waardoor verkoop de enige optie wordt. De adviesketen pleit ervoor de ruimere normen in die gevallen wel toe te passen, zeker als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn.

Hypotheekshop pleit voor ruimere NHG-normen bij scheiding

In het weekbericht stelt de Hypotheekshop dat de verruimde normen evenmin gehanteerd worden voor hypotheken zonder NHG. “Dit is echter wel wenselijk, zeker als bijvoorbeeld blijkt dat de achterblijvende partner reeds twee jaar de lasten heeft kunnen voldoen”, schrijft de keten.

Achterstanden

Volgens de Hypotheekshop hebben woningbezitters die uit elkaar gaan sowieso moeite om hun zaak snel afgewikkeld te krijgen. Dat komt volgens hen niet alleen door de fiscale complexiteit van de dossiers. “Ook hebben beheerzaken, in tegenstelling tot nieuwe aanvragen, minder prioriteit bij geldverstrekkers. Hierdoor worden consumenten bij veel aanbieders geconfronteerd met lange tijdslijnen en achterstanden.”

Reageer op dit artikel