nieuws

Bijna de helft gescheiden stellen krijgt spijt van financiële afspraken

Financiële planning 3269

Ongeveer 42 procent van de gescheiden mensen zou achteraf zaken anders geregeld hebben. Uit onderzoek in opdracht van Aegon blijkt dat angst voor financiële gevolgen de grootste zorg is van zowel mannen als vrouwen. Desalniettemin vraagt 39 procent van de scheidende paren geen enkele hulp van buitenaf voor het regelen van de toekomstige financiën. Aegon lanceert daarom vandaag de ‘Financiële Vooruitblik bij Scheiden.’

Bijna de helft gescheiden stellen krijgt spijt van financiële afspraken

Het overzicht is bedoeld voor partners die uit elkaar gaan en al voorlopige afspraken hebben gemaakt, maar de exacte gevolgen nog willen weten voor ze vastgelegd worden. Met het rapport ontstaat er volgens Aegon een helder beeld van het netto-inkomen van beide partners direct na de scheiding, de jaren daarna en zelfs het pensioen. Beide partners betalen afzonderlijk 75 euro voor het Financiële Vooruitblik, dat werd ontwikkeld met hulp van onder meer het Nibud en de brancheverenigingen van familierechtadvocaten (vFAS) en echtscheidingsadviseurs (RFEA).

Emoties

Bestuursvoorzitter van Aegon Nederland Maarten Edixhoven reageert als ervaringsdeskundige in het persbericht: “Naast alle emotie van een verbroken relatie komen daar ook heel veel geldzaken bij kijken. Juist de emoties maken het nodig dat je heel bewust en goed samen naar de financiële gevolgen kijkt. Regel het zo dat je ook recht doet aan de mooie jaren die je samen hebt gehad.”

Verrassingen

Volgens RFEA-voorzitter Anneke Janssen is het belangrijk dat beide partners goed begrijpen wat de financiële gevolgen van een scheiding zijn. “Onze ervaring is dat als mensen nu samen ook de financiële kant van de scheiding goed regelen, ze straks weer sneller hun eigen leven kunnen oppakken, zonder verrassingen achteraf.” De scheidingshulp van Aegon is een van de onderdelen uit het Actieplan Financiële Zelfredzaamheid dat vorig jaar gepresenteerd werd. Doel is om Nederlanders meer overzicht te geven in hun eigen financiën.

Reageer op dit artikel