nieuws

ABN Amro lanceert overwaardehypotheek voor AOW’ers

Financiële planning 25313

Na Vivat is ABN Amro de tweede grote aanbieder in korte tijd die een nieuwe hypotheek op de markt brengt waarmee senioren de overwaarde van hun huis kunnen verzilveren. Huiseigenaren die de AOW-gerechtigde leeftijd zijn gepasseerd kunnen met de Overwaarde Hypotheek met ‘geld uit stenen’ hun inkomen aanvullen.

ABN Amro lanceert overwaardehypotheek voor AOW’ers

De Overwaarde Hypotheek van ABN Amro kent twee varianten: een met een eenmalige opname en een met een maandelijkse uitkering. In dat laatste geval is de maximale looptijd 20 jaar. De overwaardehypotheek moet worden terugbetaald op het moment dat de woning wordt verkocht of bij overlijden. Alle aanvragers moeten de AOW-gerechtigde leeftijd hebben. De bestaande hypotheek hoeft niet bij ABN Amro te lopen.

Andere aanbieders

Vorige week lanceerde Vivat een soortgelijk product. De verzekeraar kiest met Stekkie voor maandelijkse opnames uit de overwaarde. Aanbieders als Florius en Rabobank hebben al langer een product waarmee senioren de overwaarde van hun huis kunnen gebruiken voor een hoger inkomen.

Reageer op dit artikel