nieuws

Vivat lanceert inkomensaanvuller Stekkie voor senioren met overwaarde

Financiële planning 7644

SRLEV, de levendochter van Vivat, heeft met de corporate start-up Stekkie een ‘omkeerhypotheek’ voor 65-plussers op de markt gebracht. Met deze inkomensaanvuller kunnen senioren tot maximaal 50% van de marktwaarde van hun woning lenen in de vorm van extra maandelijks inkomen, zonder de eigen woning te hoeven verkopen.

Vivat lanceert inkomensaanvuller Stekkie voor senioren met overwaarde

Stekkie is bedoeld om waarde die vastzit in een woning te gebruiken om het inkomen aan te vullen. Het geleende bedrag en de daarover verschuldigde rente hoeven pas te worden terugbetaald bij het verlaten van de woning. Consumenten kunnen kiezen voor een rentevaste periode van 10, 15 of 20 jaar.

Zorginkoop of aanvulling pensioen

“Stekkie is bedoeld voor consumenten van 65 jaar en ouder, die een eigen woning hebben die volledig is afbetaald en op zoek zijn naar een maandelijkse aanvulling op hun inkomen. Bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen, om gestegen energielasten te kunnen opvangen of om extra zorg in te kopen”, zegt Marc Vincent, manager Individueel Leven bij Vivat.

Uit eigen marktonderzoek van Vivat blijkt dat senioren die overwaarde willen benutten vooral behoefte hebben aan een maandelijkse inkomensbonus. Dat hebben ze liever dan een groot bedrag in een keer. “Met de lage rente en de eenvoud van Stekkie verwachten we goed in te kunnen spelen op de eisen en wensen uit de markt”, aldus Stekkie.

65-plussers

Op dit moment is het product alleen beschikbaar voor 65-plussers. Vivat onderzoekt of in de toekomst ook andere groepen er gebruik van kunnen maken.

Reageer op dit artikel