nieuws

Rekentool Lloyds Bank moet aflossingsvrije klanten inzicht geven in financiële positie

Financiële planning 1616

Geldverstrekker Lloyds Bank en hypothekenadministrateur Stater hebben een digitale rekenhulp ontwikkeld om klanten met een aflossingsvrije hypotheek te activeren. De tool moet klanten van Lloyds Bank stimuleren de scenario’s van hun toekomstige financiële situatie te verkennen, zodat ze weten hoe ze er voor staan aan het einde van de looptijd van hun hypotheek.

Rekentool Lloyds Bank moet aflossingsvrije klanten inzicht geven in financiële positie

De rekentool is opgenomen in de mijnomgeving van hypotheekklanten. Zij vullen inkomensgegevens, spaarvermogen en verwachte pensioeninkomsten in, en de rekenhulp laat zien hoe hun financiële plaatje er na pensionering of bij het einde van de looptijd uitziet.

Activeren

Toezichthouder AFM hamert de laatste jaren meer en meer op het belang dat hypotheekverstrekkers klanten met een aflossingsvrije hypotheek activeren. Deze rekentool is daar volgens Lloyds Bank, dat in totaal € 8 miljard aan hypotheken heeft uitstaan, een goed hulpmiddel bij. “We willen klanten bewust laten worden dat de hypotheek een keer ophoudt. Wat gebeurt er dan?”, licht manager intermediaire distributie & service Michiel van der Linde toe.

Inzicht voor intermediair

Klanten worden nadat ze de berekening hebben gedaan gewezen op de mogelijkheid van een eenmalige of periodieke terugbetaling of aanpassing van de hypotheek. De bank biedt bovendien de mogelijkheid aan een intermediair in te schakelen voor advies.

Op dit moment werkt Lloyds Bank aan een tool waarmee tussenpersonen eenvoudig inzicht kunnen krijgen in de berekeningen die hun klant hebben gemaakt. Die functionaliteit wordt binnenkort aan de digitale rekenhulp toegevoegd.

Andere geldverstrekkers

Lloyds Bank is ontwikkelaar en eerste gebruiker van de rekenhulp die samen met Stater is gebouwd. Het is de bedoeling dat binnenkort ook andere geldverstrekkers de tool kunnen afnemen.

Reageer op dit artikel