nieuws

Dynamic Credit lanceert verhuurhypotheek tot 90% LTV

Financiële planning 7919

Dynamic Credit, de hypotheekaanbieder bekend van online label bijBouwe, brengt vandaag een nieuwe verhuurhypotheek op de markt. De geldverstrekker financiert tot maximaal 90% van de waarde in verhuurde staat. Volgens commercieel directeur Bouwe Kuik is het product hard nodig om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

Dynamic Credit lanceert verhuurhypotheek tot 90% LTV

De Dymamic Verhuurhypotheek financiert tot € 1 miljoen per woning en klanten kunnen maximaal vier hypotheken sluiten. De geldverstrekker financiert tot 90% LTV in de verhuurde staat. “Dat is hoger dan het gemiddelde in de markt”, aldus Kuik. Andere geldverstrekkers die een verhuurhypotheek aanbieden zoals NN, ING en Woonfonds financieren tot 70-80% LTV.

Volgens Kuik hoeven klanten bovendien relatief weinig eigen middelen in te brengen. Aanvragen worden getoetst op zowel inkomen als (verwachte) huurinkomsten. Die worden tot 80% meegenomen.

Familieverhuur

Dynamic Credit mikt vooral op familieverhuur: ouders die een woning kopen en verhuren aan kinderen en vrienden. Andersom kan ook: vermogende kinderen die hun ouders bijstaan met betaalbare woonruimte. Het product wordt verstrekt via het intermediair. Adviseurs kunnen de verhuurhypotheek aanvragen via HDN.

Doorstroming

“Een van de dingen die nodig is voor een gezonde doorstroming op de woningmarkt is dat particulieren huizen gaan kopen om te verhuren”, zegt Kuik over het nieuwe product. “Er is een groot tekort op de huurmarkt, het is belangrijk dat daar meer aanbod komt.”

Volgens hem is een huis kopen om het te verhuren daarom niet alleen een aantrekkelijke investering, het kan ook starters helpen die nu tussen wal en schip vallen op de woningmarkt. Zij krijgen zo meer huurmogelijkheden. “Ook Klaas Knot ziet een belangrijke rol weggelegd voor verhuur”, aldus Kuik. De president van De Nederlandsche Bank (DNB) noemde het creëren van meer huuraanbod in de vrije sector in een recente speech essentieel voor de doorstroming op de woningmarkt.

Reageer op dit artikel