nieuws

Allianz gaat ook hypotheken zonder NHG verstrekken

Financiële planning 1793

Allianz Hypotheken gaat voor het eerst hypotheken verstrekken die boven de grens van de Nationale Hypotheek Garantie liggen. De geldverstrekker wil het daarmee doorstromende klanten mogelijk maken hun hypotheek mee te nemen. Ook hoopt het bedrijf het marktaandeel in hypotheken te zien groeien door deze nieuwe markt aan te boren.

Allianz gaat ook hypotheken zonder NHG verstrekken

Allianz is ruim 30 jaar actief op de hypotheekmarkt, maar was altijd gericht op de lagere leningen. De geldverstrekker biedt enkel hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan, sinds 2011 op basis van eigen funding. Vanaf vandaag kunnen woningkopers ook bij de bankverzekeraar terecht voor hypotheken boven de 290.000 euro, de huidige NHG-grens. De hypotheekvormen die Allianz aanbiedt, veranderen niet.

Doorstromers

“Tot nu toe konden klanten die wilden doorstromen van NHG naar een prijscategorie daarboven hun Allianz-hypotheek niet meenemen. Met name dat pijnpunt willen we met deze stap wegnemen”, aldus woordvoerder Paul Möller. Behalve op overstappers zegt Allianz zich te richten op nieuwe doorstromers en op starters die willen kopen zonder NHG. “We willen gestaag groeien op deze nieuwe markt.”

Automatisch dalende renteopslag

Voor Allianz-hypotheken zonder NHG geldt dat de renteopslag automatisch daalt als na tussentijds aflossen een lagere risicoklasse wordt bereikt. Bij alle hypotheken – met en zonder NHG – kan volledige boetevrij worden afgelost uit eigen middelen.

Reageer op dit artikel