nieuws

Rabobank voert winst fors op

Financiële planning 2148

Rabobank heeft zijn winst vorig jaar met meer dan een tiende opgevoerd. Het financiële concern profiteerde van de aanhoudend gunstige economie in Nederland. Daardoor bleven de kosten voor kredietverliezen laag en kon Rabobank zijn buffers versterken.

Rabobank voert winst fors op

Onder de streep hield de bank 3 miljard euro over, een stijging 12 procent ten opzichte van 2017. Hoewel de rentes in Europa nog steeds erg laag liggen bleven de totale inkomsten gelijk.

Hypothekenportefeuille

Mede doordat klanten ook vorig jaar extra bleven aflossen op hun hypotheken daalde de totale hypothekenportefeuille van Rabobank in 2018 opnieuw licht, tot € 190 miljard. In 2017 lag die nog op € 193,1 miljard en in 2016 op € 195,9 miljard.

Gezond fundament

“2018 was een goed jaar. Er ligt een gezond fundament voor de coöperatieve bank van de toekomst”, zegt topman Wiebe Draijer. In de komende jaren blijft het verder terugdringen van de kosten wel noodzakelijk. Ook heeft de bank naar eigen zeggen extra investeringen nodig in digitalisering, risicobeheer en het voldoen aan regelgeving. In eerdere jaren schrapte Rabobank vanwege die digitalisering al duizenden banen.

Reageer op dit artikel