nieuws

Eigen Huis lanceert verzekeringspakket voor leden

Financiële planning 3006

Eigen Huis heeft een eigen verzekeringsservice in het leven geroepen in samenwerking met Intrasurance. Daarmee lijkt de vereniging nog verder de concurrentie aan te gaan met financieel adviseurs. Eigen Huis werkte al samen met FBTO, waar een collectiviteitskorting van toepassing was. Via de Vereniging Eigen Huis konden leden ook al hypotheekadvies krijgen.

Eigen Huis lanceert verzekeringspakket voor leden

De vereniging voor huiseigenaren heeft bewust geen ruchtbaarheid gegeven aan de nieuwe service. “We hebben gekozen voor een soft launch. Op onze website wordt onze verzekeringsservice uitgelegd en staan downloads van informatiedocumenten en voorwaarden”, aldus woordvoerder Hans André de la Porte.

Informatie over verzekeringen

“Op dit moment zijn we de webpagina’s aan het optimaliseren zodat leden eenvoudig en snel informatie kunnen vinden over verzekeringen, premies en afsluiten. In het voorjaar staat een artikel in ons magazine gepland om de verzekeringsservice te introduceren.”

Eigen Huis biedt verzekeringen aan op het gebied van wonen, aansprakelijkheid en reizen. Ook is het mogelijk een auto- en rechtsbijstandverzekering af te sluiten. De vereniging is van mening dat er op het terrein van verzekeringen nog steeds te weinig transparantie is en veel onverklaarbare verschillen in premies en voorwaarden.

Nieuwe standaard

Met de nieuw ontwikkelde verzekeringen wil Eigen Huis ‘een nieuwe standaard’ neerzetten: ‘superuitgebreide dekking tegen een zeer scherpe premie en volledig transparant’. Een ‘groot deel’ van de vergoeding die de vereniging krijgt van de verzekeraar wordt aan leden teruggeven in de vorm van ledenvoordeel.

Eigen Huis werkte al samen met de verzekeraar FBTO, waar collectiviteitskorting van toepassing was. “Met Intrasurance kunnen wij producten van verschillende verzekeraars aanbieden”, legt De La Porte het verschil uit tussen de nieuwe service en de samenwerking met FBTO. De administratie is ondergebracht bij Intrasurance. “De verzekeringsvoorwaarden zijn uniek voor onze leden. MoneyView onderzoekt jaarlijks of deze verzekeraars nog concurrerend zijn.”

Alleen voor leden

De Eigen Huis Verzekeringsservice is online voor iedereen toegankelijk. Echter kunnen alleen leden een verzekering afsluiten. “Lid worden kan bij het afsluiten van een verzekering, maar ook zonder een dienst af te nemen.”

Volgens de woordvoerder van Eigen Huis is de nieuwe service interessant voor consumenten. “Eigen Huis Verzekeringsservice hoort bij onze transparante dienstverlening voor huiseigenaren. Deze dienst geeft een inzichtelijk verzekeringsaanbod op basis van goede voorwaarden, scherpe premies en collectief ledenvoordeel. Jaarlijks zal MoneyView ons aanbod toetsen op prijs en voorwaarden.”

Eigen Huis Verzekeringsservice is ondergebracht binnen dezelfde afdeling als Eigen Huis Hypotheekadvies.

Reageer op dit artikel