nieuws

Woonfonds verruimt woningverhuurbeleid tot 80% LTV

Financiële planning 686

Woonfonds verruimt haar bij beleid bij het verstrekken van hypotheken voor verhuurde panden van 70% naar 80% LTV. Ook geeft de geldverstrekker haar klanten een vergoeding van € 500 voor de taxatiekosten.

Woonfonds verruimt woningverhuurbeleid tot 80% LTV

De geldverstrekker, dochter van Achmea, zegt terug te kijken op een goed eerste jaar voor haar Woningverhuur Hypotheek. Er is intensief samengewerkt met adviseurs, opleidingsinstituten, onderzoeksbureaus en taxateurs, wat Woonfonds het vertrouwen geeft om tijdelijk haar beleid te verruimen. “De opgedane kennis over de verhuurmarkt, exclusief netwerk en goede samenwerking werpt z’n vruchten af. Dit maakt een verruiming van ons verhuurbeleid mogelijk”, aldus Paul Bänziger, manager Woonfonds.

Hoogwaardige taxatie

Woonfonds geeft aan het belangrijk te vinden dat klanten bij de aanschaf van een woning voor de verhuur, kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige taxatie. Om de drempel te verlagen om een ervaren en door de geldverstrekker geselecteerde taxateur in te schakelen, vergoedt Woonfonds tijdelijk na passeren € 500.

Maandelijkse cashflow

Bert Deen van Dynamis Taxaties Nederland noemt het taxeren van een te verhuren woning een specifieke tak van sport. “De maandelijkse cashflow bepaalt mede het risico voor de bank. Het rendement en de risico’s zijn verder afhankelijk van wettelijke bepalingen. Voorbeelden hiervan zijn huurbescherming en het puntensysteem. Als het plaatje van bruto inkomsten compleet is, moeten daar de exploitatiekosten vanaf getrokken te worden. Zo wordt rekening gehouden met onderhoudskosten en het risico dat er geen huurinkomsten binnenkomen.”

Reageer op dit artikel