nieuws

Winterserie (12) – Bouwe Kuik (bijBouwe): ‘Verhuurhypotheek interessant voor waardeoverdracht’

Financiële planning 1232

2018 kende de nodige smaakmakers in de financiële dienstverlening. Een van hen was Bouwe Kuik, directeur van hypotheekverstrekker bijBouwe. Hij verwacht in 2019 de markt op te gaan met een verhuurhypotheek. Kuik ziet voor beginnende vastgoedbeleggers een belangrijke rol voor de adviseur weggelegd. Bovendien kan de hypotheek volgens hem een interessant instrument zijn voor de vermogensoverdracht van ouder op kind.

Winterserie (12) – Bouwe Kuik (bijBouwe): ‘Verhuurhypotheek interessant voor waardeoverdracht’

Was het kerstdiner vegetarisch of stond er ouderwets een kalkoen op tafel?
“De tafel is gevuld met mensen met heel verschillende leeftijden en voorkeuren. Om hierop in te spelen, maken we een buffet. We zetten verschillende ingrediënten op tafel, zodat iedereen de maaltijd van zijn wensen kan maken.”

 Wat is de beste manier om te ontspannen tijdens de feestdagen?
“Ik vind koken heel leuk. Het begint al met nadenken over het menu, dan inkopen doen en samen het buffet maken. Het is misschien cliché, maar het ik vind het ontspannend en waardevol om tijd door te brengen met mensen die belangrijk voor me zijn; samen eten, spelletjes doen of een leuke film kijken.”

 Welke gebeurtenis uit het afgelopen jaar heeft u positief verrast?
“We hebben in 2019 onze groei flink kunnen versnellen. We hebben vertrouwen gewonnen van nieuwe beleggers die ons in staat stellen om in 2019 weer volop actief in de markt te zijn. Ik ben trots op hoe we ons team hebben kunnen uitbreiden om zo de basis te leggen voor verdere groei in 2019.”

Wat hoopt u in 2019 niet meer mee te maken?
“In 2018 hebben we gewerkt aan de versteviging van ons fundament. Onze processen zijn verbeterd en gecertificeerd. Keerzijde van deze kwaliteitsimpuls is dat het soms leidt tot te veel naar binnen kijken, wat kan leiden tot verschillen in verwachtingen. Door te investeren in contacten met klanten en hun adviseurs willen we in 2019 de klantbeleving verbeteren.”

Van welke ontwikkeling heeft u hoge verwachtingen in 2019?
“We gaan in 2019 een verhuurhypotheek introduceren. Hiermee willen we inspelen op de veranderende woningmarkt waarin particuliere verhuur een groeiend aandeel heeft. Vanuit de lener kan het een mooie belegging vormen, maar het kan ook een rol spelen in vermogensoverdracht binnen de families. Ouders die aan kinderen verhuren maar zeker ook andersom. Het is ook een markt waar adviseurs een hele belangrijke rol hebben bij beginnende beleggers.”

 Welk goed voornemen gaat bijBouwe volgend jaar zeker waarmaken?
“Wij willen in 2019 waardevol zijn voor de lezers van am: en hun klanten. Door ons aanbod van leenproducten te verbeteren en veel te investeren in verbetering van klant- en adviseursbediening willen wij vraag en aanbod van geld beter bij elkaar brengen. Techniek is hiervoor een belangrijke enabler, maar het gaat uit eindelijk om de bezieling van ons team. Financiële dienstverlening blijft ook in de huidige door technologie gedreven wereld mensenwerk.”

Reageer op dit artikel