nieuws

NNEK mag nu ook uitkerende beleggingslijfrente aanbieden

Financiële planning 665

Na een eerdere succesvolle lobby om lijfrente opbouw te mogen adviseren is vermogensbeheerder NNEK de eerste onafhankelijke adviespartij die uitkerend beleggingspensioen mag aanbieden. Door een ruling met de Belastingdienst, zijn klanten verzekerd dat NNEK voldoet aan de fiscale eisen.

NNEK mag nu ook uitkerende beleggingslijfrente aanbieden

NNEK spreekt van een “grote vernieuwing en belangrijke stap voor klanten en financieel adviseurs.” Dankzij de afspraak met de fiscus hebben financieel adviseurs die zijn ‘aangesloten’ bij de vermogensbeheerder nu een alternatieve  oplossing voor uitkerende lijfrentes voor hun klanten. Deze kunnen nu via rekening met hun uitkerende lijfrente doorbeleggen.

Lage marktrente

Volgens Egbert Berkhoff (directeur NNEK en Fondsenplatform) kunnen adviseurs nu met het Uitkerend variabel pensioen hun klanten beter bedienen. “Momenteel bestaat er natuurlijk al een lijfrenteverzekering. Een prima optie, want de hoogte van de uitkering ligt vast. De klant weet precies wat hij kan verwachten. Echter, de hoogte van de uitkering is afhankelijk van de marktrente. Die staat (al jaren) erg laag, waardoor de uitkering voor veel mensen op dit moment tegenvalt.”

 

Reageer op dit artikel