nieuws

NN nog niet klaar voor automatische daling risico-opslag, rente achteraf verrekend

Financiële planning 1857

De introductie van nieuwe tariefklassen voor NN Hypotheken vergt meer tijd dan gedacht. Nationale-Nederlanden Bank heeft de systemen nog niet op orde om automatisch de hypotheekrente te laten dalen als klanten door aflossing in een lagere risicoklasse vallen.

NN nog niet klaar voor automatische daling risico-opslag, rente achteraf verrekend

Na kritiek van de Consumentenbond kondigde NN vorig jaar mei aan de risico-opslag op de hypotheekrente automatisch te gaan verlagen. Ook zouden er per 1 januari 2019 nieuwe tariefklassen bij komen. NN Bank stelde de introductie daarvan echter uit tot het tweede kwartaal van dit jaar. Snelle invoering bleek technisch niet haalbaar.

Verrekening achteraf

De rentedaling die NN-klanten door dit uitstel mislopen, verrekent de bank achteraf over de periode tussen 1 januari 2019 en het moment dat de nieuwe tariefklassen daadwerkelijk zijn ingevoerd. “Dit geldt voor alle klanten met een NN Hypotheek die als gevolg van aflossingen automatisch gedaald zouden zijn naar een lagere risico-opslag dan hun huidige risico-opslag. De huidige risico-opslag wordt hierbij vergeleken met de risico-opslag van de nieuwe tariefklassen”, laat NN weten.

Zodra de nieuwe tariefklassen zijn ingevoerd, komen mensen met een NN-hypotheek ook in aanmerking voor een lagere risico-opslag bij een waardestijging van hun woning. Voor klanten die tussen nu en het tweede kwartaal hun rentevaste periode opnieuw moeten vaststellen, gelden de nieuwe tariefklassen en risico-opslagen nog niet.

Reageer op dit artikel