nieuws

Lloyds Bank begonnen met automatisch verlagen risico-opslag

Financiële planning 1384

Huiseigenaren met een hypotheek bij Lloyds Bank of Bank of Scotland krijgen vanaf 1 januari automatisch een lagere rente als zij door aflossing in een lagere tariefsklasse vallen. De bank laat weten dat ze hun beleid aangepast hebben voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Voorheen paste Lloyds Bank alleen op verzoek van de klant de hypotheekrente aan.

Lloyds Bank begonnen met automatisch verlagen risico-opslag

De geldverstrekker gaat maandelijks een controle uitvoeren als een huiseigenaar een annuïtaire, lineaire of vrijwillige (extra) aflossing heeft gedaan. Als die klant door de aflossing in een lagere risicoklasse valt, dan krijgt hij de eerstvolgende maand de rente die hoort bij de lagere risicoklasse.

Beloond

Lloyds Bank signaleert dat mensen met een aflossingsvrije hypotheek steeds meer vrijwillig aflossen, of hun hypotheek omzetten in een lineaire of annuïtaire variant. Door het rentetarief automatisch aan te passen, wordt de klant volgens manager Intermediaire Distributie Michel van der Linde beloond voor zijn gedrag in de vorm van een lagere schuld en lagere maandlasten.

Reageer op dit artikel