nieuws

TAF verbetert ORV

Financiële planning 1428

TAF heeft de voorwaarden van haar overlijdensrisicoverzekering (ORV) verbeterd. De voorwaarden zijn verruimd, er gelden hogere keuringsgrenzen en het acceptatiebeleid is versoepeld. TAF-directeur Nicole Hollander voorziet volgend jaar een verdere versoepeling van het acceptatiebeleid. 

TAF verbetert ORV
Nicole Hollander

De voorlopige dekking van de TAF ORV is verruimd, zowel wat de hoogte van het bedrag (maximaal € 300.000,-) als de geldigheidsduur (tot zes maanden als de aanvraag aan de hypotheek is gerelateerd) betreft. Daarnaast is het verzekerde bedrag verruimd;  er kan voortaan een bedrag worden verzekerd tussen de € 2.500 en € 6.000.000.

Hogere keuringsgrenzen

Ook gelden er hogere keuringsgrenzen: een medische keuring is pas nodig vanaf € 600.001 als de verzekerde jonger is dan 50 jaar en vanaf € 350.001 als de verzekerde ouder is dan 50 jaar. Hierdoor kan een nog grotere groep kandidaat-verzekerden een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij TAF enkel op basis van een (online) gezondheidsverklaring.

Online gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring is langer geldig: tot zes maanden als de aanvraag hypotheek gerelateerd is, anders drie maanden. Daarnaast is de online gezondheidsverklaring geoptimaliseerd. Dit versnelt het acceptatieproces omdat er geen onnodige aanvullende medische informatie hoeft te worden aangeleverd.

Acceptatiegraad van 98%

Door recente onderhandelingen met de verzekeraars waarmee TAF samenwerkt, accepteert TAF nu nog meer verzekerden en ligt de acceptatiegraad inmiddels op 98%. “Maar daarmee is het einddoel nog niet bereikt”, aldus TAF-directeur Nicole Hollander (foto). “We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van iets nieuws, waardoor de acceptatiegraad begin volgend jaar nog verder gaat stijgen.”

Reageer op dit artikel