nieuws

Last onder dwangsom voor mysterieus hypotheekadvieskantoor

Financiële planning 2380

De AFM heeft begin oktober een last onder dwangsom opgelegd aan adviesbedrijf Brucon Krommenie B.V. uit het Noord-Hollandse Assendelft.  De last onder dwangsom is opgelegd omdat Brucon niet voldoet aan informatieverzoeken van de AFM. Of het bedrijf echter überhaupt nog actief, is lijkt de vraag. 

Last onder dwangsom voor mysterieus hypotheekadvieskantoor

Brucon Krommenie beschikt als financieel adviesbureau over een vergunning van de AFM. Als onderdeel van het toezicht van de AFM moet Brucon Krommenie de Marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2018 invullen. Deze gegevens heeft de toezichthouder nodig voor inzicht in de markt van adviseurs en bemiddelaars en de daaruit voorkomende risico’s.

Maximale bedrag

Ondanks herhaalde verzoeken heeft Brucon Krommenie de gevraagde informatie voor 2018 niet binnen de gestelde termijn aan de AFM verstrekt. Sinds 20 oktober 2018 is Brucon Krommenie daarom verplicht een dwangsom te betalen van €2.000 per kalenderdag, tot een maximum van in totaal €20.000. De dwangsom heeft op 29 oktober 2018 het maximale bedrag van €20.000 bereikt.

Website uit de lucht

Of het aangeschreven advieskantoor nog bestaat is nog maar de vraag. De telefoonnummers van het kantoor zijn buiten werking, de website is uit de lucht. Via een adviesportaal is het  aanbod van bedrijf, dat zich hoofdzakelijk lijkt te richten op hypotheken, nog wel te achterhalen. Echt actueel lijkt dat ook niet; tussen de geldverstrekkers waarmee het bedrijf samenwerkt(e) prijkt ook MNF. Dat voormalige ABN Amro-label bestaat sinds oktober 2016 niet  meer.

 

Reageer op dit artikel