nieuws

FlexFront verkocht aan Australiërs, gaat zich nu ook richten op hypotheekadministratie

Financiële planning 2230

Het Australische databedrijf Link Group neemt serviceprovider Flexfront over. Dit meldt het Financieele Dagblad. Met Flexfront als bruggenhoofd wil Link Group  zich invechten in de Nederlandse markt voor hypothecaire administraties. Hoeveel de Australiërs betaald hebben voor Flexfront is niet bekend gemaakt. 

FlexFront verkocht aan Australiërs, gaat zich nu ook richten op hypotheekadministratie

FlexFront houdt zich bezig met de verkoop van twaalf hypotheeklabels, waaronder Munt Hypotheken, Argenta en NIBC Direct, en verwerkt de hypotheekacceptatie van diezelfde merken. Tot nu was het bedrijf zelf niet actief in hypotheekadministraties, maar daar komt met de overname door Link Group verandering in.

‘Patroon doorbroken’

“De Nederlandse hypotheekmarkt is een van de grootste markten van Europa. Het is opmerkelijk dat de administratieve kant van deze markt gedomineerd wordt door slechts twee spelers. Met de overname wordt dit patroon doorbroken”, aldus FlexFront-directeur Antoinette Kalkman tegenover het FD. Flexfront wordt de derde speler op de markt waarin verder alleen Stater (ABN Amro) en Quion (Blauwtrust Groep) actief zijn.

Finale akkoord

In een persoonlijke toelichting richting amweb stelt Kalkman dat de drive om te verkopen schuilt in de ambitie om aan de distributiekant adviseurs steeds verder te ontzorgen. “Met het Nationaal Hypotheek Loket zijn we actief op het midoffice traject. Het is onze verwachting dat die functie vroeger of later door digitalisering zal verdwijnen. Wij verdwijnen daar naar de achtergrond, terwijl we met FlexFront steeds meer naar voren gaan. Het is onze ambitie om het finale akkoord te gaan geven en daarnaast het beheer te gaan doen. Bijvoorbeeld in situaties als ontslag of verhoging van de hypotheek. De commerciële kant van banken hebben we daar al in mee gekregen. Aan de riskkant is  men nog wat huiverig. Onze ambitie heeft een grotere kans van slagen nu we dat samen gaan doen met Link.”

Dylan Dresens

Voor Kalkman betekent de overname door de Australiërs een vertrek uit de dagelijkse leiding van FlexFront. Wel blijft ze als commercieel strateeg aan de organisatie verbonden. Haar opvolger als directeur wordt Dylan Dresens. Hij kondigde deze zomer zijn vertrek bij de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) aan.

Stater uit etalage

ABN Amro zette eerder dit jaar Stater voor € 225 mln in de etalage om  zichzelf de vrijheid te geven de eigen hypotheekadministratie door een andere partij te laten uitvoeren. Nadat pogingen tot verkoop mislukten, haalde de bank het bedrijf in oktober uit de etalage.

 

 

Reageer op dit artikel