nieuws

Deurwaarders maken alle schulden inzichtelijk via één site

Financiële planning 2133 PA

Twee brancheorganisaties voor gerechtsdeurwaarders lanceren Schuldenwijzer.nl. Op die site moeten mensen met schulden vanaf begin 2019 in één oogopslag kunnen zien waar ze hoe diep in het rood staan.

Deurwaarders maken alle schulden inzichtelijk via één site

Schuldenwijzer.nl is een initiatief van de Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Ze willen een einde maken aan de versnipperde situatie zoals die nu bestaat. Die zou volgens de brancheorganisatie een effectieve aanpak van de sanering en inning van schulden belemmeren.

Versnippering

Volgens de SNG en de KBvG telt Nederland zo’n 170 gerechtsdeurwaarderskantoren. Allemaal hebben die hun eigen administratie. Daarnaast staan ook schulden geregistreerd bij de Belastingdienst en andere overheidsinstanties. Een totaaloverzicht krijgen is vanwege die versnippering nu vaak een tijdrovende klus, zeggen de organisaties.

Het is de bedoeling dat mensen met schulden alleen op Schuldenwijzer hoeven in te loggen om een overzicht te krijgen van al hun schulden. Inloggen kan met DigiD. In de toekomst komt er ook een inlogmogelijkheid voor schuldhulpverleners, deurwaarders en overheidsinstanties. Schuldenwijzer.nl schat dat bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens een risico hebben op problematische schulden.

Reageer op dit artikel