nieuws

BLG Wonen schrapt doorlopende provisie over spaartegoeden

Financiële planning 970

Financieel adviseurs die voor klanten een nieuwe spaarrekening openen bij BLG Wonen ontvangen geen provisie meer over het spaarsaldo. Over al geopende spaarrekeningen betaalt BLG Wonen, onderdeel van de Volksbank, tot eind 2019 nog provisie, daarna ook niet meer.

BLG Wonen schrapt doorlopende provisie over spaartegoeden

In een brief aan het intermediair laat BLG Wonen met provisies over spaartegoeden te stoppen. Bij een onafhankelijk advies zou volgens de Volksbankdochter geen doorlopende provisie over het saldo op de rekening passen. Voor nieuw geopende spaarrekeningen gaat dit in per 1 februari 2019. Per 1 januari 2020 wordt helemaal geen provisie meer vergoed. De provisie bedraagt 0,2% op jaarbasis.

Wel provisie op bankspaarrekening

De rentevergoeding van de BLG Basis Spaarrekening is op dit moment 0,08%. Dit is een vrij opneembare spaarrekening met een variabele rentevergoeding.

BLG Wonen blijft na 1 januari 2020 nog wel provisie betalen over lopende bankspaarrekeningen.

Reageer op dit artikel