nieuws

Obvion maakt salderen spaarwaarde mogelijk

Financiële planning 2946

Klanten van Obvion met opgebouwde spaarwaarde in een spaarproduct, bankspaarproduct of hybride product maar zonder NHG voor minimaal één leningdeel kunnen vanaf deze maand de spaarwaarde gebruiken voor de bepaling van de tariefgroep. Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen van deze salderingsmogelijkheid gebruik maken. Wel moeten ze eerst langs hun adviseur.

Obvion maakt salderen spaarwaarde mogelijk

Peter Dijks (foto), CCO bij Obvion, benadrukt dat advies bij het salderen belangrijk is gelet op de (fiscale) gevolgen ervan. “Deze faciliteit hoeft namelijk niet altijd gunstig te zijn. De hypotheekrente en de spaarrente bij de (bank)spaarhypotheek zijn aan elkaar gekoppeld. Een lagere hypotheekrente betekent dat de klant minder rentelasten gaat betalen”

Stijgende inleg/premie

“Maar”, zo stelt hij “een lagere spaarrente betekent ook dat hij minder rente krijgt over het opgebouwde kapitaal, waardoor de inleg/maandelijkse premie stijgt. Deze inleg/premie is niet fiscaal aftrekbaar. De netto maandlasten kunnen daardoor hoger uitvallen voor klanten. Daarom kun je bij ons salderen spaar alleen maar aanvragen via de adviseur.”

Reageer op dit artikel