nieuws

Nieuwe Funda-CEO onthult ambitie voor hypotheken

Financiële planning 1212

Quintin Schevernels, sinds 1 juni de nieuwe CEO van Funda, wil de dienstverlening van het huizenplatform gaan verbreden. Dat geeft Schevernels aan in een interview met Marketingfacts. Daarbij houdt hij alle opties open al noemt hij hypotheken, notarisdiensten en inboedelverzekeringen als concrete voorbeelden.

Nieuwe Funda-CEO onthult ambitie voor hypotheken

Quintin Schevernels is sinds 1 juni in functie bij Funda. Hij noemt in het interview het verbreden van Funda een uitdaging. Het transparant maken van de hypotheekmarkt, het aanbieden van notarissen of het vergelijken van energieleveranciers: het behoort volgens hem allemaal tot de mogelijkheden.

Internationaal een trend

“Je ziet wel dat verbreding nu ook internationaal een trend is”, aldus Schevernels. “Dat heb ik niet bedacht. Real estate-platformen in Amerika en Engeland doen dat allemaal. In Duitsland heeft het grootste platform Scout net voor 3,5 miljoen een hypotheekpartij gekocht. De verbreding zie je op verschillende plekken gebeuren.”

Versturen alert

Voor welke verbreding Funda precies gaat kiezen geeft Schevernels niet concreet aan. De basisdienst, het helpen bij de aan- en verkoop van woningen, wordt verbeterd, waarbij de nieuw CEO het versturen van alerts bij nieuw woningaanbod in een bepaald gebied als mogelijkheid noemt. “En ik zou graag twee nieuwe producten live willen hebben. Diensten waar gebruikers tevreden mee zijn, of dat nu een hypoheekcheck is of een notarisvergelijker of iets met inboedelverzekeringen, dat laat ik in het midden. Maar wel live en goed, bedoeld voor de coregroep van mensen die echt op bezig zijn een andere woning te kopen.”

Reageer op dit artikel