nieuws

Nederlander Van Heel nieuwe bestuursvoorzitter Argenta

Financiële planning 830

Marc van Heel is de nieuwe bestuursvoorzitter van Argenta. De inwoner van Nieuwerbrug is de opvolger van Jan Cerfontaine die sinds 2008 aan het roer stond van de Belgische bank. In Nederland is Argenta actief met online spaarproducten en hypotheken via het intermediair. 

Nederlander Van Heel nieuwe bestuursvoorzitter Argenta

Van Heel (54) werd in november 2017 benoemd als niet-uitvoerend bestuurder van de raden van bestuur van Argenta en als lid van het risicocomité. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in directie- en bestuursfuncties bij internationale financiële dienstverleners (o.a. bij PIMCO, GSAM, BlackRock en JP Morgan) en werkte vanaf 2016 als adviseur voor toezichthouder De Nederlandsche Bank.

‘Geen Gallisch dorpje’

Bij zijn afscheid van Argenta stelde Jan Cerfontaine een uitdagend voorzitterschap achter de rug te hebben. “Governance en toezicht kwamen op de bestuurstafel in een vorm en met een volume zoals nooit gezien. Het was, ten slotte, ook een periode van grote strategische vragen, ingevolge technologische ontwikkelingen en disruptie van het klassieke bank- en verzekeringsmodel. Argenta is niet het Gallische dorpje dat met een omheining van houten palen het Romeinse Rijk (met zijn fintech, cloud, ecosystemen, chatbots en robo-advice) wil buitenhouden. Maar Argenta blijft in dat Romeinse Rijk wel een geheel eigen en herkenbare plaats claimen, die gebaseerd is op zijn eigen cultuur en ondernemingswaarden, en met een klare blik op wat er voor de klant echt toe doet.”

Reageer op dit artikel