nieuws

Florius gaat samenwerken met Scheidingsexpert

Financiële planning 1013

Florius, de intermediaire geldverstrekker van ABN Amro, is een samenwerking aangegaan met mediationbureau Scheidingsexpert Nederland. Dankzij de samenwerking kunnen aangesloten adviseurs nog voor het scheidingsconvenant wordt opgesteld voor hun klanten de betaalbaarheid van de hypotheek na een scheiding bepalen. 

Florius gaat samenwerken met Scheidingsexpert

In de samenwerking verstrekt Scheidingsexpert het uitgangspuntenformulier aan de adviseur op basis waarvan door Florius de betaalbaarheid van de huidige hypotheek of de nieuwe hypotheekaanvraag wordt beoordeeld. Indien akkoord wordt een bindende offerte verstrekt. De bindende offerte wordt uitgebracht zonder scheidingsconvenant, uitspraak van de rechtbank, de inschrijving van de scheiding en de concept-akte van verdeling. Deze worden later door Scheidingsexpert aangeleverd.

‘Emotioneel proces’

Beide initiatiefnemers zien als belangrijkste meerwaarde dat de hypotheekadviseur zijn of haar scheidende klanten, al voordat een scheidingsconvenant wordt opgesteld en getekend, duidelijkheid kan geven over hun financiële mogelijkheden, zoals zekerheid over de hypotheek. Karin Polman, directeur van Florius: ‘Een scheiding is een emotioneel proces, waarin er veel dingen verkeerd kunnen gaan. Zorgen over de financiën zijn een enorme stressfactor. Door de diensten van Scheidingsexpert via onafhankelijke hypotheekadviseurs aan te bieden, dragen wij bij aan het onbezorgd kunnen blijven wonen, voor nu en later.’

Reageer op dit artikel