nieuws

Consumentenbond stort zich op hypotheekadvies: € 1.500 all-in

Financiële planning 5564

Nog geen twee maanden nadat de Consumentenbond haar aandelen in Advieskeuze.nl heeft verkocht, heeft de belangenvereniging zich opnieuw verslingerd aan het intermediair. De bond gaat samen met adviesbedrijf Ikbenfrits.nl online en telefonisch hypotheekadvies verstrekken. 

Consumentenbond stort zich op hypotheekadvies: € 1.500 all-in

Vanaf 1 november kunnen consumenten voor het afsluiten van hun hypotheek terecht bij de Consumentenbond. Met online rekentools kunnen consumenten eerst zelf hun maximale hypotheek berekenen. Daarna kunnen ze zien met welke kosten zij rekening moeten houden.

Zoektocht naar advies

Bart Combée (foto), directeur Consumentenbond: “We merken dat veel consumenten vastlopen in hun zoektocht naar de juiste hypotheek en betrouwbaar advies hierover. Op onze website helpen we ze, door in begrijpelijke taal veel informatie te geven. Maar dat is niet voor iedereen voldoende. Een grote groep consumenten wil bij de hand genomen worden en met persoonlijk en gericht advies door het traject geloodst worden. Die hulp bieden we nu.”

Gratis inventarisatie

Via de site komen consumenten die dat willen (online en telefonisch) in contact met een hypotheekadviseur. De adviseur bekijkt samen met de klant welke hypotheek het beste past. Het eerste deel van het advies, het in kaart brengen van de mogelijkheden, is gratis. Een compleet persoonlijk advies, inclusief afsluiten, kost € 1.500. Voor ZZP’ers geldt een all-in tarief van € 1.750.

Bestaansrecht bewezen

Voor  het hypotheekadvies werkt de Consumentenbond werkt samen met online hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl. Een opvallende stap want half september maakte de belangenorganisatie nog bekend al haar aandelen in adviesvergelijker Advieskeuze.nl te hebben verkocht. Combée zei toen dat Advieskeuze haar bestaansrecht had bewezen en dat de bemoeienis van de bond niet meer nodig was.

Reageer op dit artikel