nieuws

Centraal Beheer voegt basisinformatie hypotheken toe aan Google Assistent

Financiële planning 1064

Even Apeldoorn bellen hoeft straks ook niet meer als je eenvoudige vragen hebt over het afsluiten van een hypotheek. Centraal Beheer voegt nog dit jaar hypotheekinformatie toe aan Google Assistent. De verzekeraar experimenteert al sinds de zomer met ‘verzekeringsinformatie’ op de spraakinterface van Google.

Centraal Beheer voegt basisinformatie hypotheken toe aan Google Assistent

Nog dit jaar komt Centraal Beheer met basale informatie over hypotheken voor Google Assistent. Als de gebruiker daar vragen over stelt aan de smartphone of de onlangs ook in Nederlands geïntroduceerde Google Home hardware, vertelt Google Assistent welke verschillende hypotheekvormen er zijn en wat het verschil is tussen met of zonder een adviseur een hypotheek afsluiten.

Tips bij ongelukjes

Centraal Beheer was, naar eigen zeggen als eerste Nederlandse verzekeraar, al sinds eind juli actief op de spraakinterface. De verzekeraar heeft hiervoor een strategisch partnership met Google om te experimenteren met Google Assistent.  Via de speciale app kon je al vragen stellen als ‘Heb ik een groen kaart nodig?’.  Ook geeft de verzekeraar langs deze digitale weg praktische tips bij ongelukjes in en om het huis.

Reageer op dit artikel