nieuws

Primeur: Geen werkgeversverklaring meer nodig via Adviesbox

Financiële planning 1772

Hypotheekadviseurs die via Adviesbox een hypotheekaanvragen bij ABN Amro, Florius, Rabobank en ING hoeven namens hun klanten geen werkgeversverklaring meer aan te leveren. Intersoftware speelt hiermee in op de trend om brondata te gebruiken in de hypotheekketen. In plaats van de werkgeversverklaring kan bij deze geldverstrekkers voortaan het UWV-verzekeringsbericht gebruikt worden. 

Primeur: Geen werkgeversverklaring meer nodig via Adviesbox

Het schrappen van de werkgeversverklaring is onderdeel van het project Handig!,  een samenwerking tussen Intersoftware, de voornoemde banken, NHG, UWV, IG&H en Vereniging Eigen Huis onder regie van HDN om te komen tot een digitale hypotheekketen. De eerste stap is gezet met het gebruik van het UWV verzekeringsbericht (de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst) in plaats van de werkgeversverklaring .

Grote ergernis

Leon van Vliet van Intersoftware: “De beschikbaarheid van brondata gaat voor het eerst in de hele keten effect hebben. De werkgeversverklaring is nu echt verleden tijd voor consumenten met een inkomen uit loondienst. Het is altijd een grote ergernis geweest bij het intermediair. Deze nieuwe methode levert ze veel meer efficiency op”.

Andere geldverstrekkers

Na een succesvolle pilot rolt Intersoftware de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst nu uit onder alle Adviesbox-gebruikers. Het softwarebedrijf hoopt dat binnenkort ook andere geldverstrekkers bij het initiatief aansluiten.

 

Reageer op dit artikel