nieuws

Online hypotheekportaal DAK en Yellowtail kan adviesprijs drukken

Financiële planning 1280

Serviceprovider DAK en IT-bedrijf Yellowtail zetten een volgende stap in de digitalisering van het hypoteekproces. Begin 2019 lanceren ze een portaal waarop adviseurs en klanten samen online een hypotheekaanvraag kunnen doorlopen. De verwachting is dat de prijs van een hypotheekadvies hierdoor omlaag gaat.

Online hypotheekportaal DAK en Yellowtail kan adviesprijs drukken

Op het online hypotheekportaal kunnen klanten zelf hun financiële situatie in kaart brengen, het adviesgesprek voorbereiden en dossierstukken uploaden. Ook zien ze de voortgang van het dossier. Financieel adviseurs van intermediairscollectief DAK kunnen het portaal ergens in het eerste kwartaal van 2019 in gebruik nemen.

Hybride prijsmodel

De serviceprovider verwacht dat de digitalisering leidt tot tijdswinst en meer gemak bij zowel klanten als adviseurs. Ook zal de prijs van advies omlaag gaan. “Dit biedt onze kantoren de mogelijkheid om een hybride prijsmodel in te gaan zetten. Adviseurs kunnen klanten zelf werkzaamheden laten verrichten en dat vertalen in een lager tarief”, zegt DAK-directeur Tim Rijvers in een persbericht.

Adviseurs kunnen ervoor kiezen na het advies en het indienen van de aanvraag de acceptanten van DAK rechtstreeks te laten schakelen met klanten. De serviceprovider beoordeelt de juistheid van de benodigde stukken. Vragen hoeven dan niet via de adviseur aan de klant worden gesteld.

Doorbraak

Matthijs Mons, partner van Yellowtail, spreekt van een doorbraak in digitalisering van het hypotheekproces. “Eindelijk steekt een grote serviceprovider zijn nek uit om financieel adviseurs in staat te stellen hun klanten voor een groot deel online te bedienen”, aldus Mons.

Reageer op dit artikel