nieuws

Moneyview: Hypotheekverstrekkers huiverig voor verhuurde panden

Financiële planning 744

Volgens Moneyview willen hypotheekverstrekkers alleen onder zeer strenge voorwaarden geld uitlenen voor een pand dat verhuurd gaat worden. Zo is de maximale LTV niet hoog, omdat een huis waar huurders in zitten minder opbrengt bij een executieverkoop. Moneyview geeft aan dat het huurrecht weliswaar in 2015 versoepeld is, maar dat het voor banken nog steeds […]

Moneyview: Hypotheekverstrekkers huiverig voor verhuurde panden

Volgens Moneyview willen hypotheekverstrekkers alleen onder zeer strenge voorwaarden geld uitlenen voor een pand dat verhuurd gaat worden. Zo is de maximale LTV niet hoog, omdat een huis waar huurders in zitten minder opbrengt bij een executieverkoop. Moneyview geeft aan dat het huurrecht weliswaar in 2015 versoepeld is, maar dat het voor banken nog steeds een reden is om terughoudend te zijn.

Huurinkomsten in toetsinkomen

Wie al een beleggingspand heeft, kan niet bij alle geldverstrekkers terecht om de huurinkomsten te laten meenemen in het toetsinkomen. Ook daar gelden overigens strenge regels voor, zo wordt soms geëist dat het verhuurde pand hypotheekvrij is. Van de 53 hypotheekverstrekkers zijn er 24 die huurinkomsten meenemen in het toetsinkomen.

Woonfonds

Vorige week constateerde Woonfonds nog dat er een toename is van het aantal ouders dat een woning koopt voor hun studerende kind. De hypotheekverstrekker spreekt zelfs van een trend en is sinds kort begonnen met het aanbieden van een buy-to-let-hypotheek.

Reageer op dit artikel