nieuws

Hypotheekshop: Geldverstrekkers schaken met hypotheekrente

Financiële planning 4310

Geldverstrekkers wijzigen steeds vaker hun hypotheekrentetarieven. In de toekomst zouden ze dat wel eens zelfs dagelijks kunnen doen. Dat voorspelt de Hypotheekshop in het weekbericht. Volgens de keten zijn momenteel vooral regiepartijen aan het schaken met de hypotheektarieven om zo gunstig mogelijk voor de dag te komen in de rentelijstjes. De tariefstellingen gaan volgens de Hypotheekshop steeds meer de kant op van verzekeringen.

Hypotheekshop: Geldverstrekkers schaken met hypotheekrente

De Hypotheekshop signaleert dat sommige geldverstrekkers meerdere keren per maand of soms zelfs per week de rente aanpassen. Dan gaat het vaak om heel kleine aanpassingen en alleen in bepaalde LTV-categorieën of rentevastperioden.

Renteserver

De keten maakt de vergelijking met verzekeringen. “Onlangs heeft een grote levensverzekeraar een eigen premieserver in gebruik genomen, waarbij desgewenst dagelijks de ORV-premies in de verschillende segmenten kunnen worden aangepast. Door de koppeling van deze premieserver met bijna alle hypotheeksoftwarepakketten zijn de aanpassingen direct doorgevoerd.”

Volgens de Hypotheekshop zou dat in de toekomst ook met hypotheekrente kunnen gebeuren. “Door de nog steeds toenemende concurrentie en de toestroom van beleggers in hypotheken, zal ook bij de hypotheekrente de frequentie waarin wijzigingen worden aangebracht verder oplopen. En mogelijk dat geldverstrekkers op termijn er dan toe over gaan om met eigen renteservers te gaan werken, zodat ze op dagbasis hun rentetarieven kunnen aanpassen.”

Reageer op dit artikel