nieuws

Hera Life lanceert eerste peer-to-peer ORV

Financiële planning 1344

De piepjonge ORV-aanbieder Hera Life en insurtech Turtleneck hebben samen de eerste zogeheten peer-t0-peer overlijdensrisicoverzekering van Nederland in de markt gezet. Bij de verzekering, die vanaf vandaag via het intermediair verkrijgbaar is, bieden klanten elkaar onderling dekking in geval van overlijden. Wat overblijft wordt, via een lagere premie, teruggegeven aan de andere verzekerden. 

Hera Life lanceert eerste peer-to-peer ORV

Volgens Sander Franken, oprichter van Hera Life, gaat de Hera Turtleneck ORV terug naar het “aloude basisprincipe” dat een groep mensen elkaar onderlinge bescherming biedt. “Ons uitgangspunt is dat klanten elkaar onderlinge dekking bieden in geval van overlijden. Uitkeringen worden betaald vanuit het totaal aan premies. Ongebruikte premies worden  doorgeschoven naar volgend jaar waardoor de te betalen premie in dat jaar lager wordt. In geval van een tekort op de uitkeringen vult de verzekeraar dat aan.”

Volledig gedigitaliseerd

De initiatiefnemers stellen dat het platform voor de peer-to-peer ORV een aantrekkelijke premie mogelijk maakt. De aanvraag is volledig gedigitaliseerd en de polisvoorwaarden zijn op één pagina weergegeven. Franken: “Het aanbod van Hera Turtleneck maakt het daarom niet alleen geschikt voor nieuw af te sluiten verzekeringen, maar ook voor het oversluiten van bestaande en veelal duurdere polissen.”

‘Aantrekkelijk oversluitproduct’

Naar die laatste doelgroep hintte Franken al vier maanden geleden, toen Hera als nieuwe aanbieder in de lucht kwam. De oprichter, die 2005 ook aan de wieg stond van woonlastenverzekeraar TAF,  gaf toen aan met een “aantrekkelijk oversluitproduct” te komen omdat uit onderzoek was gebleken dat “een grote groep mensen te veel premie betaalt.”

Verzekerde bedragen

Bij de nieuwe peer-to-peer polis is in eerste instantie sprake van een vaste verzekerde som van € 100.000 maar omdat overlijdensrisicoverzekeringen voor het grootste deel zijn gekoppeld aan een hypotheek zullen op korte termijn ook andere verzekerde bedragen beschikbaar zijn. Beëindiging van de polis kan op ieder moment met terugbetaling van de ongebruikte betaalde premie.

 

Reageer op dit artikel