nieuws

Conneqt (Blauwtrust Groep) introduceert nieuw hypotheeklabel Robuust

Financiële planning 2478

Vanaf 3 oktober telt de hypotheekmarkt opnieuw een nieuw label. Robuust Hypotheken wordt geïntroduceerd door Conneqt, de distributiepartij van hypotheken die onderdeel is van de Blauwtrust Groep. Volgens Conneqt-directeur Michel van den Akker anticiperen ze met Robuust ‘op de toenemende behoefte van zowel consumenten als adviseurs naar een transparant en toekomstbestendig hypotheekproduct.’

Conneqt (Blauwtrust Groep) introduceert nieuw hypotheeklabel Robuust

Volgens de initiatiefnemers is Robuust gericht op een brede doelgroep en sluiten de hypotheken gedurende de looptijd zoveel mogelijk aan bij de veranderende woonwensen van de consument. Van den Akker verwacht volgens het persbericht met een ‘duurzaam, kwalitatief en hoogwaardig hypotheekproduct’ het verschil te kunnen maken in een competitieve markt.

Brede doelgroep

De hypotheken van Robuust hebben volgens de aanbieders eigenschappen die goed uitpakken voor starters, zelfstandigen, doorstromers en oversluiters. Als voorbeeld noemt Conneqt een ‘laagste rentecontrole’ tot het tekenen van de offerte, automatisch risicoklasse-aanpassing in tien stappen, rentemiddeling en een meeneemregeling. Ondernemers en starters met een perspectiefverklaring worden ook bij Robuust geaccepteerd.

Funding

De distributie van de hypotheken wordt uitgevoerd door Conneqt Mortgage Distribution. Dat Blauwtrust-onderdeel is ook verantwoordelijk voor de labels Hypotrust en IQwoon. Robuust is volgens hen verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal adviseurs, hypotheekketens en serviceproviders die een samenwerkingsovereenkomst met Conneqt hebben. De funding van Robuust komt van Aegon.

Reageer op dit artikel