nieuws

Adviseurs geven hoogste scores aan ORV’s van Scildon, TAF, Dazure en Dela

Financiële planning 1410

Vier ORV-aanbieders behaalden de hoogste scores in het jaarlijkse onderzoek van Bureau DFO naar overlijdensrisicoverzekeringen. Het onderzoek is uitgevoerd onder financieel adviseurs die in totaal 1.348 waarnemingen instuurden. Scildon, TAF, Dazure en Dela scoorden het hoogst, maar behaalden hun hoge resultaten om verschillende redenen. Volgens DFO-directeur Jurjen Oosterbaan toont het onderzoek aan dat ORV’s een echt adviesproduct zijn.

Adviseurs geven hoogste scores aan ORV’s van Scildon, TAF, Dazure en Dela

De vier lijstaanvoerders danken hun posities volgens de adviseurs aan verschillende kenmerken. Zo scoort Scildon het hoogst op deskundigheid van de medewerkers en snelheid van uitkering. TAF wint op premie, Dazure op polisvoorwaarden en Dela krijgt vooral lof toegedicht over de strengheid in medische keuringen en het gemak waarmee mutaties worden doorgevoerd.

Adviesproduct

Volgens Oosterbaan tonen de verschillen tussen de winnaars van het onderzoek aan dat de overlijdensrisicoverzekering thuishoort bij de financieel adviseur. “Verschillen die de consument vaak niet zal herkennen maar waardoor blijkt, wat Bureau DFO betreft, dat de ORV ook een echt adviesproduct is en blijft. Zeker wanneer je ook nog eens de verschillende fiscale consequenties gaat betrekken die bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering een rol kunnen spelen.”

DFO vroeg adviseurs in welk kader de ORV bij het financieel advies aan de orde komt. In 90 procent van de gevallen is dat in verband met het afsluiten van een hypotheek. Bij alimentatieregelingen komt het met 30 procent veel minder vaak ter sprake, ‘terwijl daar de inkomenspositie van de partner die alimentatie ontvangt toch direct afhankelijk is van het leven van de partner die de alimentatie moet betalen.’

Reageer op dit artikel