nieuws

18 jaar? Tijd voor advies!

Financiële planning 1210

Als een kind 18 jaar wordt, verandert er veel: de kinderbijslag stopt en de meerderjarige is vanaf dat moment zelf financieel verantwoordelijk. Het gratis meeverzekeren op de zorgverzekering houdt op. En dat geldt ook voor de uitvaartverzekering. Kortom: de achttiende verjaardag van een kind is hét moment om de geldzaken samen met de klant onder de loep te nemen.

18 jaar? Tijd voor advies!

Veel adviseurs weten niet dat een meerderjarige niet meer automatisch is meeverzekerd op de uitvaartpolis, zegt directeur Verzekeren Frank Fransen van Monuta. Hij weet dat omdat hij geregeld ziet dat adviseurs hun klanten niet wijzen op het einde van de dekking voor hun kinderen. “De conversie van een gratis meeverzekerde 18 jarige naar een nieuwe, zelfstandige uitvaartpolis is bij intermediairs soms zeer laag of zelfs nihil. Daar stellen wij dan vragen over. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de klant weet dat hun kind niet meer gratis is meeverzekerd.”

Voorkom problemen

Er is dus actie nodig van een financieel adviseur omdat over het algemeen de ouders, maar zeker het kind zelf, niet beseffen dat ze een reëel risico lopen. “Het belangrijkste is dat de klant bewust wordt van de situatie waarin ze met hun gezin terecht zijn gekomen. Wanneer de klant bewust kiest om niets te doen of om te sparen dan is dat ook prima.” aldus Fransen. “Als adviseur voorkom je dus problemen, maak je dingen mogelijk en daarmee toon je jouw toegevoegde waarde.”

Campagne bewust verzekerd

Monuta is in september gestart met de campagne ‘Bewust verzekerd’. “Het doel van deze campagne is alle Nederlanders bewust te maken van op welke wijze hun eigen uitvaart financieel geregeld is. Naast de bewustwording is het natuurlijk van belang dat de Nederlander daadwerkelijk in actie komt. Daar ligt een belangrijke rol voor de financieel adviseur. En ja, ook bij de (ouders van) 18 jarigen.”

Dit is een partnerbijdrage van Monuta. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Monuta.

Meer weten over Monuta? Lees hier meer.

Reageer op dit artikel