nieuws

Nationale-Nederlanden voegt zich bij aanbieders met seniorenhypotheek

Financiële planning 4030

Steeds meer geldverstrekkers openen de deuren voor senioren die niet kunnen verhuizen uit hun dure woning. Nationale-Nederlanden kondigde vandaag ook aan ouderen te helpen die vanwege financieringsproblemen niet naar een goedkopere woning kunnen verhuizen. NN is niet de eerste geldverstrekker die dit mogelijk maakt. Meerdere partijen waaronder SNS, Triodos en Obvion gingen de verzekeraar al voor.

Nationale-Nederlanden voegt zich bij aanbieders met seniorenhypotheek

De Senioren Verhuisregeling is er voor gepensioneerden die binnen tien jaar met pensioen gaan, of al gepensioneerd zijn. Net als de andere verstrekkers, gaat NN bij hun hypotheekaanvraag kijken naar de werkelijke bruto maandlasten van de nieuwe hypotheek. Als de nieuwe bruto maandlasten lager zijn of gelijk zijn aan de bruto lasten van de oude hypotheek, dan is een nieuwe lening meestal toch mogelijk. Op basis van de persoonlijke situatie wordt beoordeeld of een hypotheek verantwoord is.

En oversluiten?

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken schreef onlangs dat ze blij is dat maatwerk voor senioren steeds verder ingeburgerd raakt onder geldverstrekkers. Volgens Harrie-Jan van Nunen (Financiële Makelaar) is het clubje aanbieders waar echt klantspecifiek maatwerk mogelijk is, nog relatief klein. Van Nunen vindt het tijd dat niet alleen de aankoop van een woning voor senioren wordt geregeld, maar ook het oversluiten van een hypotheek.

Op am:hypotheken (27 september, Jaarbeurs Utrecht) gaan Harrie-Jan van Nunen, Wouter Schilperoort (Platform Maatwerk) en Marcel Warnaar (Nibud) de discussie aan over de toegankelijkheid van maatwerk voor senioren én jongeren. Kijk voor het volledige programma op hypotheken.amweb.nl en meld je aan.

Reageer op dit artikel