nieuws

Twintig jaar vaste hypotheekrente het populairst in 2018

Financiële planning 959

De 10 jaar vaste hypotheekrente is dit jaar definitief van de troon gestoten als populairste rentevaste periode. De meeste nieuwe hypotheken worden tegenwoordig gesloten met een hypotheekrente die 20 jaar vast staat. Dat blijkt uit gegevens van de Hypotheekshop. Dertig jaar vast is ook in opmars. Inmiddels wordt de rente van één op de zeven hypotheken voor de volledige looptijd vastgezet.

Twintig jaar vaste hypotheekrente het populairst in 2018

Het zijn volgens de Hypotheekshop vooral Aegon, NIBC en Argenta die goede zaken doen in de huidige markt. Desalniettemin verwacht de hypotheekketen dat ook de grotere geldverstrekkers de komende periode weer wat concurrerender worden. De dalende kapitaalmarktrente en het begin van het naseizoen zetten ook de hypotheekrente van de grootbanken onder druk.

In de tweede helft van 2018 neemt de concurrentie op de hypotheekmarkt opnieuw toe. De toetreding van de nieuwe regiepartijen heeft vooral invloed op de langere rentevaste termijnen. ABN Amro liet onlangs weten zich niet te zullen mengen in een prijzenoorlog. Ondanks een afnemend marktaandeel hecht de bank meer aan een stabiele rentemarge.

Reageer op dit artikel