nieuws

Huiseigenaar met zonnepanelen beleeft lucratiefste maand ooit

Financiële planning 8364

Minister Kajsa Ollongren wil dat de financiering van energiebesparende maatregelen standaard onder de aandacht worden gebracht bij hypotheekgesprekken. De afgelopen maand geeft de adviseur in ieder geval voldoende munitie om zonnepanelen te promoten. Volgens Essent en Milieu Centraal was juli de lucratiefste maand ooit voor de bezitters van zonnepanelen.

Huiseigenaar met zonnepanelen beleeft lucratiefste maand ooit

Een dak met tien zonnepanelen op het zuiden gericht leverde in juli ongeveer 91 euro op. Dat is 20 euro meer dan gebruikelijk is in de maand juli. Dat brengt de totale inkomsten op zo’n 400 euro in 2018. Volgens Milieu Centraal was de opgewekte zonne-energie van afgelopen maand voldoende om 40.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Hitte

Opmerkelijk is overigens dat de hitte het rendement van de panelen niet ten goede komt. Bij hoge temperaturen leveren de daken veel minder op dan koude dagen met veel zonuren. 2018 is sowieso een topjaar voor opwekkers van zonne-energie: ook februari en mei braken al records. Ongeveer 9 procent van de Nederlanders heeft zonnepanelen op het dak liggen. Dat staat gelijk aan zo’n 670.000 woningen. Eind 2016 waren dat er nog slechts 550.000.

Reageer op dit artikel