nieuws

Florius verlaagt ORV-premies en breidt product uit

Financiële planning 1169

Florius heeft de premies voor haar overlijdensrisicoverzekering (ORV) verlaagd. De intermediaire dochter van ABN Amro heeft tegelijkertijd de productmogelijkheden van de ORV uitgebreid. Volgens Florius sluiten hypotheek en verzekering hierdoor beter bij elkaar aan.

Florius verlaagt ORV-premies en breidt product uit

Karin Polman (foto), directeur van Florius: “We willen dat klanten onbezorgd wonen. We constateerden echter dat de overlijdensrisicoverzekering nog beter kan aansluiten op onze hypotheekvormen. Dit realiseren we met uitbreiding van het assortiment.”

Uitbreidingen

De belangrijkste uitbreidingen zijn dat lineair dalend op zowel één als twee levens kan worden gesloten en dat bij annuïtair dalend de daling tot op één decimaal kan worden afgesloten, vanaf 0,1% tot 12%. Daarnaast heeft Florius de premies voor leeftijden tussen de 25 en 45 jaar en verzekerde kapitalen van € 100.000 en € 225.000 naar beneden bijgesteld.

Binnen de vernieuwde ORV hanteert de geldverstrekker een optierecht waarbinnen ieder gaat het verzekerd kapitaal met 15% kan worden verhoogd. Hier zijn geen medische waarborgen voor nodig. Bij een scheiding kan de verzekering bovendien worden gesplitst. Florius hanteert dan de uitgangspunten van de originele ORV-aanvraag. Het vernieuwde product kent een volledige voorlopige dekking vanaf de goedgekeurde aanvraag tot aan de ingangsdatum van de polis.

Reageer op dit artikel