nieuws

Ook bij ASR ruimere acceptatienormen voor ouderenhypotheek

Financiële planning 1569

Ook bij ASR ruimere acceptatienormen voor ouderenhypotheek

ASR heeft zich geschaard bij het rijtje geldverstrekkers dat hypotheken aan senioren verstrekt op basis van werkelijke lasten. SNS, BLG Wonen, RegioBank, Triodos en Obvion deden dat al eerder. Ze lossen het probleem op waarbij ouderen niet naar een goedkopere woning kunnen verhuizen omdat ze niet aan de financieringsnormen voldoen.

Het gaat om mensen die al AOW ontvangen of hun AOW-leeftijd binnen tien jaar bereiken. ASR gebruikt de rekentoets op werkelijke lasten voor hyptheken met en zonder hypotheekgarantie (NHG). Klanten moeten al in het bezit zijn van een koophuis, de nieuwe woning moet gelijke of lagere maandlasten opleveren en de hypotheekrente moet minstens twintig jaar worden vastgezet.

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren schreef vandaag nog aan de Tweede Kamer dat ze blij is hoe de marktpartijen maatwerkhypotheken mogelijk maken. Ook het schrappen van de ORV-eis voor hypotheken met NHG heeft bijgedragen aan de verbeterde verhuiskansen van ouderen.

Meesters in maatwerk

Op 27 september staat am:hypotheken in het teken van maatwerk. Lees hier meer over het programma, de sprekers en kennis-sessies.

Reageer op dit artikel