nieuws

NHG-hypotheek na jaar ondernemerschap ook beschikbaar bij Lloyds Bank

Financiële planning 393

NHG-hypotheek na jaar ondernemerschap ook beschikbaar bij Lloyds Bank

Lloyds Bank trekt het acceptatiebeleid voor zzp’ers en zelfstandigen met personeel gelijk. Ondernemers met mensen in dienst kunnen nu ook al na twaalf maanden een NHG-hypotheek aanvragen bij de bank. Voorheen kon dat pas na drie jaar. Voor zzp’ers was het al eerder mogelijk om met de cijfers van één jaar een huis te kopen met hypotheekgarantie.

Voor ondernemers die tussen de 12 en 36 maanden actief zijn met hun bedrijf, is de Inkomensverklaring Ondernemer verplicht. Deze verklaring moet worden opgesteld door één van de drie toetsorganisaties die de NHG heeft aangewezen.

Inkomensverklaring waardevol

“Wij zien dat het aantal ondernemers sterk groeit”, zegt Lloyds-manager Intermediaire Distributie Michiel van der Linde. “De combinatie van wisselende inkomsten per periode en mogelijk een minder goed inzicht in de eigen financiële situatie geeft echter juist voor deze ondernemers extra risico’s wanneer ze door de aankoop van een woning een nieuwe, relatief forse vaste maandelijkse kostenpost krijgen.

Een professioneel opgestelde inkomensverklaring geeft veel ondernemers dan een stuk waardevolle extra informatie en in combinatie met een Nationale Hypotheek Garantie belangrijke extra zekerheid.”

Reageer op dit artikel