nieuws

Mijn kijk op uitvaartadvies: “Onderken je waarde”

Financiële planning 2295

Mijn kijk op uitvaartadvies: “Onderken je waarde”

Maak tijdens het intakegesprek inzichtelijk wat je allemaal doet. Dan realiseren klanten zich dat je ze helpt bij het beantwoorden van een veel bredere adviesvraag. Dat zegt Jacco van Egmond, van Van Egmond en Hirtum.

“Veel adviseurs vinden het nog steeds lastig om bij hun klanten aan te geven wat de advies- en bemiddelingskosten zijn voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Door tijdens het intakegesprek inzichtelijk te maken wat je allemaal doet, realiseren klanten zich dat je ze helpt bij het beantwoorden van een veel bredere adviesvraag. Wij praten al lang niet meer over uitvaartverzekeringen, wel over risico(s)”

Het intake gesprek

“Een adviesvraag gaat verder dan alleen maar praten over een uitvaartverzekering. De sleutel tot succes is het geven van een integraal en hoogwaardig advies. Dit advies kent voor mij drie vertrekpunten: het lang leven risico, het overlijdensrisico, het arbeidsongeschiktheidsrisico Achterhaal wat voor je klant belangrijk is: wat zijn de wensen, angsten, verwachtingen en toekomstplannen? Vanuit deze behoeften maak je een link naar de bijbehorende risico(s).”

Eenmalig afsluiten of abonnement?

“Mondt het risicovraagstuk uit in de noodzaak van een af te sluiten uitvaartverzekering, dan heeft de klant twee keuzes: Eenmalig advies- en bemiddelingskosten betalen of een service abonnement afsluiten voor extra diensten tijdens de looptijd.”

Creëren van totaalrelaties

“Onze service abonnementen richten zich op breder onderhoud binnen schade, leven en hypotheken en dus niet alleen op de uitvaartverzekering. Zo creëren wij totaalrelaties en is de bereidheid tot het kiezen en dus willen betalen voor een abonnement groot.”

Wees de financiële sparringpartner bij uitstek

“Breng de risico’s en eventuele tekorten overzichtelijk in kaart. Zo ben je de financiële sparringpartner bij uitstek en maak je moeilijke en financiële vraagstukken eenvoudig en inzichtelijk voor de klant. En daar gaat het om, dit toont jouw meerwaarde naar de klant. Daarvoor is men bereid te betalen.”

Over Jacco van Egmond

Adviseur Van Egmond Van Hirtum, Noordwijk.
Gefuseerd sinds 2005. • 3.000 – 4.000 relaties
31 medewerkers.
Portefeuille particulier/zakelijk: 80/20
Advies en bemiddeling: 125 euro

Dit is een partnerbijdrage van Monuta. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Monuta.

Reageer op dit artikel