nieuws

Jungo verwacht eind augustus eerste crowdfundhypotheken

Financiële planning 826

Jungo verwacht eind augustus eerste crowdfundhypotheken

Hypotheekverstrekker Jungo gaat eind augustus beginnen met het verstrekken van hypotheken aan consumenten. De nieuwkomer op de hypotheekmarkt heeft tegen die tijd de eerste pilot afgerond, verwacht Jungo-oprichter Vincent van den Noort. Een klant van Jungo kan maximaal 20 procent van de hypotheeksom via crowdfunding financieren.

Deze maand begint Jungo met testen. ‘De pilot houden we onder een beperkt aantal adviseurs. Welke dat zijn kan ik niet zeggen, maar het is geen keten,’ zegt Van den Noort. Consumenten krijgen de garantie dat de hypotheeksom volledig gefinancierd wordt, maar kunnen door gedeeltelijke crowdfunding hun hypotheekrente verlagen.

Bijna duizend investeerders

Ze moeten daarvoor wel campagnevoeren om geïnteresseerden in hun hypotheek te laten investeren. Die investeerders kunnen vrienden en familie zijn, maar ook onbekenden die hun geld in hypotheken willen steken. Volgens Van den Noort is er vanuit de particuliere investeringshoek ruime interesse. ‘Er hebben zich enkele honderden investeerders bij ons ingeschreven. Dicht bij de duizend inmiddels.’

De doelgroep van Jungo zijn starters die een huis kopen boven de NHG-grens. Dat is een beperkte groep. Van den Noort verwacht echter dat op langere termijn ook andere doelgroepen een hypotheek kunnen krijgen. Sinds februari heeft Aegon een ‘aanzienlijk minderheidsbelang’ in Jungo.

Reageer op dit artikel