nieuws

Dazure lanceert nieuwe risicoplanner: binnen 60 seconden een adviesrapport

Financiële planning 1081

Dazure lanceert nieuwe risicoplanner: binnen 60 seconden een adviesrapport

Productontwikkelaar Dazure introduceert de Risico Planner. Met deze tool kunnen financieel adviseurs binnen no-time het scenario van arbeidsongeschiktheid (AO), werkloosheid (WW) en overlijdensrisico (ORV) berekenen en gelijk het product aanvragen voor klanten.

In de Risico Planner zijn meer dan 80 CAO-regelingen ingebouwd, waaronder WGA-hiaat-, excedent- en Anw-hiaatverzekeringen. Adviseurs hoeven alleen de betreffende CAO aan te vinken waarna de juiste informatie eruit rolt. Volgens Hans Hertroijs, productontwikkelaar bij Dazure, is het bijzondere aan de Risico Planner dat
de adviseur binnen 60 seconden precies weet waar de risico’s op het gebied van AO/WW en ORV zitten voor de klant. “Alle scenario’s zijn hierbij standaard uitgewerkt op basis van de meest recente Nibud-onderzoeksnormen. Binnen no-time kan een (PDF) adviesrapport worden gegenereerd in begrijpelijke taal. Met 1 druk op de knop kun je vervolgens de risico’s verzekeren. Je hoeft dus niet meer terug’naar je adviespakket om de verzekeringen opnieuw in te voeren en aan te vragen”,
aldus Hertroijs.

Vier scenarioberekeningen

Het onderdeel overlijdensrisico wordt in de tool gesplitst in ‘ benodigd voor de hypotheek’ en ‘ benodigd voor de nabestaanden‘. Hierbij wordt gebruik gemaakt van data uit het recente onderzoek ‘Nibud Overlijdensschade’. De tool maakt daarnaast standaard vier scenarioberekeningen van arbeidsongeschiktheid. Dit is inclusief een persoonsgebonden kansberekening op basis van de hoogte van het inkomen, de werkkring, de leeftijd en actuele WIA instroomcijfers.

Reageer op dit artikel