nieuws

Am:hypotheken 2018 volledig in het teken van maatwerk

Financiële planning 3041

Am:hypotheken 2018 volledig in het teken van maatwerk

Als starter zonder eigen geld heb je een financieringstekort, als senior zit je vaak tegen wil en dank zelfs na tientallen jaren nog vast in je eigen woning. Het congres am:hypotheken op 27 september in Utrecht staat daarom dit jaar volledig in het teken van maatwerk. Op het podium komen onder anderen NVM-voorzitter Ger Jaarsma, directeur Woningmarkt van het ministerie van Binnenlandse Zaken Wouter Schilperoort, CEO Matthijs Mons van Yellowtail en bestsellerauteur en ondernemer Egbert Jan van Bel.

Niemand wil doorsnee zijn, maar als je op zoek bent naar een hypotheek is het minder handig als je financiële plaatje al te veel afwijkt. En dat is tegenwoordig al snel. Tijdens am: hypotheken komt aan de orde door welke hoepels huizenkopers moeten springen om de financiering rond te krijgen. Maar vooral hoe hypotheekprofessionals hen daarbij kunnen helpen. Als ware ‘meesters in maatwerk’, het thema van het congres dat plaatsvindt op 27 september in Utrecht.

Nichespelers

Ger Jaarsma, voorzitter van makelaarsvereniging NVM, opent de dag met zijn visie op de huizenmarktbubbel. Ook is er volop aandacht voor nichespelers Viisi, Expat Mortgages en VvAA, die niet het grote publiek zoeken, maar juist de voordelen zien van een zorgvuldig geselecteerde klantenkring.

Platform Maatwerk

Directeur Woningmarkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken Wouter Schilperoort is verantwoordelijk voor het Platform Maatwerk dat in 2016 in het leven werd geroepen om de knelpunten in de woningfinanciering boven water te krijgen en op te lossen. Hij vertelt op am:hypotheken over de eerste ervaringen.

Aansluitend komen in een paneldiscussie verschillende geldverstrekkers aan het woord. Krijgen hypotheekverstrekkers voldoende ruimte om maatwerk te bieden? Welk gat in de wetgeving moet nog gedicht worden om een nieuw gat in de maatwerkmarkt aan te kunnen boren?

AFM en tiny houses

Andere sprekers zijn onder anderen Egbert Jan van Bel van het boek Kloteklanten 3.0, Paul Schuiling van de AFM, pionier en ambassadeur van de Tiny House-beweging Marjolein Jonker en Matthijs Mons, CEO van Yellowtail.

Voor het complete programma en inschrijven, bezoek de event-site.

Reageer op dit artikel