nieuws

Nederlander hecht meer waarde aan geld dan aan gezondheid

Financiële planning 999

Nederlander hecht meer waarde aan geld dan aan gezondheid

Nederlanders vinden financiële zekerheid het belangrijkste in hun leven, zo blijkt uit een onderzoek van van MWM 2 onder 500 mensen in opdracht van de Vereende. Het meest zeker voelen we ons echter over onze relatie en sociale contacten.

Financiële zekerheid wordt met 86% het meest belangrijk gevonden, waarmee het onderwerp zelfs ‘gezondheid’ aftroeft (81%). Bij de grote onderwerpen scoort ‘werk’ met 62% het laagste. Relatie (67%) en sociale contacten (familie en vrienden, 71%) maken de top 5 vol.

Minst zeker over gezondheid

De gewenste zekerheid pakt in de realiteit echter anders uit. Nederlanders voelen zich vooral zeker over hun relatie (67%) en sociale contacten (64%). Het minst zeker zijn we van onze gezondheid (41%) en ons werk (43%). 1 op de 2 Nederlanders geeft aan erg zeker of heel erg zeker te zijn over zijn of haar financiële situatie.

Rol verzekeringen

Als wordt gevraagd wie in de beleving van respondenten in de eerste plaats verantwoordelijk is voor het gevoel van financiële zekerheid, antwoordt 41% met ‘ikzelf’, voor ‘de overheid’ (20%), ‘de werkgever’ (16%) en ‘mijn pensioenfonds/verzekeraar’ (8%). 95% geeft aan het belangrijk of heel belangrijk te vinden goed verzekerd te zijn.

Reageer op dit artikel