nieuws

Hera: Nieuwe ORV-aanbieder met oude bekende

Financiële planning 2195

Hera: Nieuwe ORV-aanbieder met oude bekende

Nederland is met Hera Life een nieuwe overlijdensrisicoverzekeraar rijker. Hera Life gaat zich met lage premies en soepele voorwaarden richten op de oversluitmarkt. Een van de oprichters is een oude bekende: Sander Franken. 

Franken stond in 2005 aan de wieg van woonlastenverzekeraar TAF en eerder richtte hij TBF Assuradeuren op (2000). Net als bij TAF (Quantum Leben) is ook in het geval van het nieuwe bedrijf van Franken en Milko Dorstijn sprake van een risicodrager uit Liechtenstein:  Squarelife AG, een verzekeraar die door De Nederlandsche Bank (DNB) is toegelaten op de Nederlandse markt.

Voorwaardenscore van 9

Hera Life start met twee producten die worden aangeboden via assurantietussenpersonen en hypotheekadviseurs en  inmiddels verkrijgbaar zijn via Independer. De premies behoren volgens Hera tot de laagste in de markt en Independer geeft de Hera Life ORV een voorwaardenscore van 9 waarmee zij hoger scoort dan alle andere aanbieders.

Reken- en aanvraagtool

Intermediairs kunnen berekeningen maken en aanvragen indienen via een door Hera Life te verstrekken reken- en aanvraagtool. Toegang tot deze tool is aan te vragen via de website van Hera Life. Daarnaast zijn de producten van Hera Life binnenkort ook zichtbaar in de meeste hypotheeksoftwareprogramma’s en kunnen aangevraagd worden via HDN.

Te veel premie

Hera Life zal zich ook gaan richten op de oversluitmarkt. “Uit onderzoek is gebleken dat een grote groep mensen te veel premie betaalt”, aldus Hera.”Voor bestaande en nieuwe klanten kunnen substantiële besparingen worden behaald. Voor deze specifieke doelgroep komt Hera Life binnenkort met een aantrekkelijk oversluitproduct.”

 

Reageer op dit artikel