nieuws

De Goudse investeert € 20 miljoen in mkb-leningen via Rabo-platform

Financiële planning 621

De Goudse investeert € 20 miljoen in mkb-leningen via Rabo-platform

De Goudse is de eerste zakelijke investeerder op het ondernemersplatform Rabo&Co van de Rabobank. De verzekeraar stelt € 20 miljoen beschikbaar voor de financiering van leningen aan het midden- en kleinbedrijf. Rabobank verwacht dat meer verzekeraars en pensioenfondsen via dit platform hoge bedragen gaan investeren.

Rabobank lanceerde vorig jaar het hybride financieringsplatform Rabo&Co. Daarmee wilde de bank inspelen op de strengere kapitaaleisen die gelden in het Basel IV-raamwerk. Via Rabo&Co kunnen vermogende particulieren investeren in mkb-ondernemers die geld willen lenen. Voor de Rabobank is dat een extra financieringsvorm, waarvan de opbrengst naar rato wordt verdeeld tussen bank en particuliere investeerder. Voordeel voor Rabo is dat deze leningen niet op de eigen balans staan.

Verzekeraars en pensioenfondsen

Rabobank gooit het platform nu ook open voor professionele investeerders. De bank mikt op verzekeraars en pensioenfondsen. “Zij zijn bereid hogere bedragen voor langere tijd te investeren. De samenwerking met De Goudse Verzekeringen als eerste professionele investeerder bevestigt dit”, aldus Marcel Gerritsen, Rabo-directeur Strategie en Innovatie Bedrijven.

De Goudse ziet het financieringsplatform van Rabo als een extra investeringsmogelijkheid voor ontvangen premies. De € 20 miljoen wordt samen met de Rabobank gestoken in het Nederlandse bedrijfsleven. “Het is onze missie om ondernemers zorgelozer en succesvoller te laten ondernemen”, zegt CEO Geert Bouwmeester van De Goudse.

Reageer op dit artikel